Протекторатът на ООН в Газа няма да разреши конфликта там. Това каза

...
Протекторатът на ООН в Газа няма да разреши конфликта там. Това каза
Коментари Харесай

Гутериш: Две държави е решението за кризата в Израел

Протекторатът на Организация на обединените нации в Газа няма да позволи спора там. Това сподели в понеделник генералният секретар на организацията Антониу Гутериш, представен от Агенция Франс Прес. Той прикани вместо това за временен интервал, включващ арабските народи и Съединените щати и водещ до решение с две страни.

Гутериш сподели, че е  " значимо да можем да превърнем тази покруса във опция " - което за него значи прекосяване " по съдбоносен и необратим метод към решение с две страни ".

Това значи, че след края на актуалната война сред Израел и бойците на " Хамас " в Газа, " една засилена палестинска власт, поемаща отговорности в Газа ", сподели той.

Но палестинската власт не може да влезе в Газа, подкрепяна от израелски танкове, добави той, което значи, че " интернационалната общественост би трябвало да прегледа преходния интервал ".

" Не мисля обаче, че протекторатът на Организация на обединените нации в Газа е решение ", сподели Гутериш.

Вместо това той прикани за " метод на голям брой заинтригувани страни ", който ще преглежда Съединени американски щати като " главен поръчител " за сигурността на Израел, до момента в който арабските народи са " от значително значение " за поддръжката на палестинците.

" Всички би трябвало да се съберат, с цел да основат условия за прехода, позволявайки на една засилена палестинска власт да поеме отговорности в Газа ", а оттова и до решение за две страни, сподели той.

Гутериш също по този начин още веднъж осъди убийствата на цивилни - изключително деца - в Газа, до момента в който Израел води безмилостна въздушна и наземна акция в отговор на офанзивите на " Хамас " от 7 октомври.

Вече седем години той разгласява " лист на срама " на страните във въоръжените спорове, които правят тежки похищения против деца. Отсъствието на Израел от листата преди този момент беше подложено на критика от правозащитни организации.

Без да споделя дали това може да се промени тази година, Гутериш сложи броя на убитите деца в Газа в внезапен подтекст.

" Без да навлизаме в разискването на точността на числата, оповестени от де факто управляващите в Газа, ясно е, че за няколко седмици имаме хиляди убити деца ", сподели Гутериш пред кореспонденти.

" Свидетели сме на ликвидиране на цивилни, което е несравнимо и невиждано във всеки спор, откогато съм общоприет секретар. "

Припомняме, че той е следващият, застъпващ се за " две страни ".

Китайският президент Си Дзинпин и френският му сътрудник Еманюел Макрон обсъдиха войната сред Израел и " Хамас " в телефонен диалог в понеделник. Двамата водачи се споразумяха " да бъде избегната по-сериозна филантропична рецесия ".

" Решението за две страни " е главният метод за разрешаване на повтарящия се спор сред Палестина и Израел " - към това мнение са се обединили двамата водачи съгласно CCTV.

Газа и Западният бряг в последна сметка би трябвало да бъдат " обединени " под нова Палестинска власт. Това означи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в обява за " Вашингтон пост ".

Тезите на Джо Байдън за мир в Близкия изток са в подтекста на въпросите към бъдещето на района, откакто Израел реализира задачата си да смаже въоръжената формация.

" Докато се стремим към мир, Газа и Западният бряг би трябвало да се обединят още веднъж под една конструкция на ръководство, в последна сметка под съживена Палестинска власт, защото всички ние работим за решението с две страни ", писа Байдън в материала, оповестен във " Вашингтон пост ".

Повече от 13 000 са палестинските жертви на спора, над 1200 са те от израелска страна. Все още се търси решение за заложниците, взети от " Хамас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР